Aperitive

#praz #sunca #placinta

Placinta impletita cu sunca, cartofi si praz

Placinta cu sunca, cartofi si praz este un preparat pe care il poti face atunci cand ai resturi de alimente prin casa pe care nu doresti sa le arunci.

Ingrediente pentru placinta cu sunca, cartofi si praz
 

  • 400 gr cartofi ramasi de la alte mese
  • 1 praz, taiat marunt
  • 2 linguri varfuite sos de hrean
  • 5 linguri varfuite smantana
  • 100 gr sunca gatita
  • 1 varf cimbru uscat
  • 375 gr aluat
  • 1 lingura
     

Cum se prepara placinta cu sunca, cartofi si praz
 

Daca ai cartofi copti sau fierti ramasi de la alte mese, ii poti folosi pentru aceasta placinta. In caz contrar, ai nevoie de cartofi fierti, decojiti si taiati felii.

Prazul se scufunda in apa clocotita pentru 8 minute, dupa care se scoate, se usuca cu un prosop de hartie si se taie bucatele.

Cartofii, prazul, sosul de hrean, smantana, sunca si cimbrul se amesteca intr-un castron. Se adauga sare si piper dupa gust.

Aluatul de foetaj se intinde. Se ung cu lapte marginile, se aseaza umplutura si se ruleaza placinta. Aceasta trebuie si ea unsa cu lapte, inainte de a fi data la cuptor pentru 30 de minute, la 200 grade Celsius.
 

Cum se serveste placinta cu sunca, cartofi si praz
 

Se lasa placinta cateva minute dupa ce a fost scoasa din cuptor. Apoi se taie felii si se serveste pe frunze de verde.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului