Te pregatesti de o petrecere in aer liber si nu stii inca cu ce sa ii servesti pe invitati? Poti incerca cu incredere, pentru aperitiv, niste porumb copt, delicios, aromatizat cu putin lime si unt.
Ingrediente pentru porumbul copt cu sos de lime si unt:
- 4 bucati de porumb
- 2 linguri de unt
- 1/4 coaja rasa de lime
- 1 lingurita de suc de lamaie
- 1/2 lingurita de piper
- 1/2 lingurita de ardei iute
- 1/4 lingurita de sos adobo
- 1/2 lingurita de sare
Cum se prepara porumbul copt cu sos de lime si unt:
Preincalzeste gratarul la foc mare, apoi infasoara fiecare porumb in folie de aluminiu si pune-i pe gratar pentru aproximativ 10 minute. Dupa ce s-au facut ia-i de pe gratar si lasa-i in folie pana pregatesti dressingul de unt.
Amesteca untul cu coaja de lime, sucul de lamaie, ardeiul iute, sosul adobo si sare pana cand se omogenizeaza. Desfa usor fiecare bucata se porumb si unge-le cu sos de unt.
Cum se serveste porumbul cu sos de lime si unt:
Porumbul cu sos de lime si unt se serveste cald, decorat cu felii subtiri de lime sau jumatati de lime stoarse.
Sursa foto: eatingwell.com