Aperitive

#praz #vinaigrette #ulei de masline

Praz cu sos vinaigrette

Pentru un pranz usor sau un simplu aperitiv , prepara o mancare de praz cu un sos vinaigrette .

Ingrediente pentru praz cu sos vinaigrette
 

  • ½ kg praz, taiat
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • 2 linguri otet balsamic din vin alb
  • 150 ml ulei de masline
  • 2 oua fierte, tari, taiate marunt
  • 1 legatura de arpagic maruntit
     

Cum se prepara prazul cu sos vinaigrette
 

Pune prazul in apa fiarta si lasa-l doar cateva minute, cat sa devina fraged. Apoi scoate-l, trece-l printr-un jep de apa rece si scurge-l bine.

Pune intr-un blender mustarul, 4 linguri de apa calda, otetul balsamic, sare si piper. Porneste aparatul, pentru a obtine un sos. Apoi toarna in sos, treptat, uleiul de masline, tinand aparatul pornit, astfel incat sa obtii o emulsie.
 

Cum se serveste prazul cu sos vinaigrette
 

Aseaza prazul pe o farfurie si toarna peste el sosul din blender. Pe deasupra adauga ouale maruntite si arpagicul.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.