Aperitive

#retete cina #pui cu lamaie # pui cu legume #pui #cina

Pui cu lamaie si legume, o reteta delicioasa, pentru cina

Nu stii ce sa mai prepari pentru cina? Incearca o reteta simpla si rapida de pui cu lamaie si legume. Se prrepara usor si este absolut delicioasa.

Ingrediente pentru puiul cu lamaie si legume

  • 300 g cartofi rosii
  • 200 g piept de pui (taiat in patru bucati egale)
  • sare
  • piper
  • 2 crengute de cimbru, proaspat
  • 200 g ciuperci Champignon, taiate in sperturi
  • 1 lingura cimbru proaspat, tocat marunt
  • 60 ml lapte
  • 5 lingurite faina
  • 400 ml supa de pui
  • 8 felii de lamaie
  • 230 g fasole verde (proaspata sau congelata)
  • ½ legatura patrunjel, tocat marunt

Cum se prepara puiul cu lamaie si legume

Spala cartofii bine si curata-i de coaja (daca nu folosesti cartofi noi). Taie-i apoi in jumatati sau in sferturi, in functie de dimensiuni si pune-i la fiert in apa cu sare.

Cand sunt gata scurge-i bine de apa.

Asezoneaza pieptul de pui cu sare si piper, dupa gust. Pune puiul la prajit, la foc mare, intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Adauga pe langa acesta crengutele de cimbru. Lasa-l sa se rumeneasca usor pe ambele parti, apoi adauga puiul in cuptor pana este bine patruns.

Cand este gata, scoate puiul pe o farfurie si in tigaia in care acesta s-a prajit adauga putin ulei si cartofii fierti, cu partea taiata in jos. Cand incep sa se rumeneasca adauga ciupercile si cimbrul tocat. Caleste totul foarte bine timp de 3-4 minute.

Intr-o cana amesteca laptele cu faina si adauga compozitia in tigaie peste legume. Adauga apoi supa de pui, fasolea si lamaile si amesteca usor. La final adauga si pieptul de pui. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Lasa totul sa fiarba pana cand legumele sunt bine patrunse.

Cand este gata stinge focul si adauga patrunjelul tocat.

Cum se serveste puiul cu lamaie si legume

Serveste puiul cu lamaie si legume alaturi de paine de casa, proaspat scoasa din cuptor.

Sursa foto: cookinglight.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.