Aperitive

#carrefour #retete Carrefour #quiche #Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Ingrediente

Aluat tarta:

  • 220 g faina Carrefour
  • Un praf de sare
  • 150 g unt Carrefour taiat cubulete, foarte rece
  • 1 galbenus de ou Carrefour

Ingrediente umplutura

  • 25 g unt
  • 300 g bacon taiat cubulete
  • 250 ml smantana lichida
  • 3 oua
  • Nucsoara


Mod preparare Quiche Lorraine

Pentru aluat - amestecati cu mana untul cu faina pana ce compozitia are aspectul unor firimituri. Adaugati galbenusul si 2 - 3 linguri de apa rece si amestecati folosind de data aceasta un cutit cu lama lata si varful rotunjit pana ce aluatul incepe sa se adune in bucati mari. Adunati aluatul cu mana, dati-i forma unei bile, inveliti-l in folie de plastic si puneti-l la frigider pentru ½ de ora. Dupa ce scoateti aluatul din frigider intindeti-l cu sucitorul intr-o foaie suficient de mare astfel incat sa puteti tapeta cu ea o forma de tarta.

Lasati marginile de aluat cu cativa milimetri deasupra marginilor formei. Asezati deasupra aluatului din forma, hartie de copt si asezati peste hartia de copt boabe de fasole sau de orez, in asa fel incat sa apese pe aluatul din forma. Dati la cuptor (200 grade C) pentru 10 minute, la foc mic, apoi scoateti forma, indepartati boabele de orez/ fasole si hartia de copt si mai introduceti aluatul in cuptor pentru alte 5 - 10 minute, cat sa se intareasca aluatul, dar sa ramana foarte deschis la culoare. Scoateti forma si reduceti temperatura cuptorului (180 grade C).

Pentru umplutura, taiati baconul cubulete si puneti-l la prajit in tigaie, in putin unt, pana devine auriu. Scoateti baconul prajit din tigaie si puneti-l pe o farfurie pe hartie absorbanta. Tamponati-l cu hartie absorbanta. Amestecati smantana lichida cu ouale batute, sare, piper si nucsoara. Presarati baconul peste aluatul de tarta din forma, turnati apoi amestecul de smantana si oua si introduceti tarta la cuptor, pentru 30 de minute, pana ce umplutura este inchegata. Scoateti din cuptor si serviti cald.

Carrefour va ureaza pofta buna!




  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele