Un aperitiv gustos si potrivit pentru perioada de post poate fi o farfurie cu anghinare si sos din masline , rosii, ulei si plante aromatice .
Ingrediente pentru anghinare cu sos de verdeata si masline
- 4 anghinare
- 20 masline, taiate
- 2 ½ lamaie
- 5 linguri ulei de masline
- 1 rosie, taiata
- ½ legatura de menta, taiata
-
½ legatura de patrunjel, taiata
Cum se prepara anghinarele cu sos de verdeata si masline
Taie o lamaie in doua si pune-o intr-o oala cu apa la fiert. Cand incepe sa fiarba, pune in oala capatana de anghinare si las-o sa fiarba cam 40 de minute. Este gata atunci cand partea de jos a devenit suficient de moale incat sa poata fi patrunsa cu o furculita.
Amesteca intr-un castron sucul de lamaie de la 1 ½ lamaie, uleiul de masline, maslinele, rosiile si ierburile. Apoi adauga sare si piper dupa gust.
Cum se servesc anghinarele cu sos de verdeata si masline
Se mananca partea din interior (inima de anghinare) si sosul.