Daca vrei sa-i incurajezi pe copiii tai sa manance morcovi, pregateste -i intr-o maniera atragatoare. Taie-i ca pe cartofi prajiti si pregateste-i la cuptor.
Ingrediente pentru bete de morcovi la cuptor
- 700 grame morcovi
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri ulei
- 1/2 lingurita sare
- 2 linguri piper
-
rozmarin proaspat.
Cum se prepara betele de morcovi la cuptor
Curata bine morcovii, apoi taie-i pe lung ca pe niste cartofi prajiti. Amesteca intr-un castron uleiul, rozmarinul, sarea si piperul, apoi pune si morcovii. Amesteca bine pentru omogenizare.
Pune o hartie de copt intr-o tava, aseaza morcovii astfel incat sa existe spatiu intre bucati si lasa-i la cuptor, 20 de minute, la 230 grade Celsius.
Cum se servesc betele de morcovi la cuptor
Se servesc calde sau la temperatura camerei. Poti servi morcovii ca pe o gustare sau poti sa faci alaturi un piure de cartofi sau alte legume coapte sau fierte.