Pentru un mic dejun copios, incearca o mancare noua. Poti face o paine prajita cu portocale si sirop de artar .
Ingrediente pentru paine prajita cu portocale
- 6 oua
- 1/2 cana suc concentrat de portocale
- 2/3 cana lapte
- 1/4 lingurita extract de vanilie
- 1/4 lingurita sare
- 1 portocala, coaja rasa
- 8 felii de paine
- 3 linguri zahar praf
- unt
-
sirop de artar .
Cum se prepara painea prajita cu portocale
Bate ouale intr-un castron. Adauga concentratul de portocale, laptele, zaharul, vanilia, sarea si coaja de portocala. Amesteca bine. Inmoaie feliile de paine in aceasta compozitie si pune-le intr-o tava pe un singur strat. Toarna restul compozitiei peste felii, acopera tava si pune-o la frigider cam 2 ore. O poti lasa si peste noapte.
Topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga feliile de paine si prajeste-le pe ambele parti, pana cand capata culoare.
Cum se serveste painea prajita cu portocale
Pune painile pe o farfurie si presara zahar pudra peste ele. Serveste-le cu felii de portocale si stropeste-le cu putin sirop de artar.
Sursa foto: family.go.com