Aperitive

#orez #retete #risotto #risotto al vino rosso

Risotto al vino rosso

Pentru serile tarzii de vara, cand nu stii ce sa mai gatesti la cina, iti oferim o reteta delicioasa de orez, preparat intr-o maniera inedita.

Ingrediente pentru risotto al vino rosso

250 g orez

1 ceapa medie

1 catel usturoi

2-3 frunze salvie

500 ml supa de legume

500 ml vin rosu

100 g unt

100 g parmezan

sare

Cum se prepara risotto al vino roso

Pune untul la topit intr-o tigaie incapatoare, adauga ceapa tocata marunt si usturoiul pisat, apoi lasa-le sa se rumeneasca usor. Pune salvia si toarna orezul spalat.

Amesteca bine in tigaie, astfel incat untul sa patrunda in tot orezul. Toarna jumatate din cantitatea de vin si un polonic din supa calda, apoi continua sa amesteci, ca nu cumva sa se lipeasca orezul.

Adauga restul de vin si supa si lasa orezul sa mai fiarba, circa 30 de minute, apoi adauga sare dupa gust.

Cum se serveste risotto al vino roso

Serveste risoto cald cu parmezan ras deasupra.

Foto: nonna-papera.blogspot.com
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.