Aperitive

#vita #rosii #rosii umplute #carne de vita # retete rosii

Rosii umplute cu carne de vita

Daca ai rosii coapte pe care vrei sa le folosesti intr-un mod diferit, de ce nu ai face cateva aperitive din carne tocata de vita , condimente si branza? Este un preparat delicios si hranitor, care va fi in mod sigur pe placul tuturor.
 

Ingrediente pentru rosiile umplute cu carne de vita
 

  • 6 rosii
  • 450 gr carne tocata de vita
  • 1 ceapa taiata
  • 2 lingurite busuioc uscat
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/2 cana orez gatit
  • 1/2 cana branza Cheddar , rasa
  • 1 ou batut usor.
     

Cum se prepara rosiile umplute cu carne de vita
 

Taie rosiile in partea de sus pentru a le scoate "capacul". Scobeste cu grija pulpa. Pune deoparte pulpa de rosii.

Pune intr-o tigaie carnea de vita cu ceapa si putin ulei si caleste-le pana cand carnea isi schimba culoarea. Scurge apoi uleiul si adauga busuiocul, sarea si piperul, apoi o cana de pulpa de rosii. Lasa totul la fiert pana cand da in clocot. Da focul mai mic si lasa mancarea sa se faca 10 minute, pana cand tot lichidul s-a evaporat.

Adauga orezul, branza si oul. Amesteca totul pentru a avea o compozitie omogena. Pregateste o tava pentru cuptor, dandu-o cu putin ulei. Umple rosiile cu umplutura din tigaie si apoi pune-le in tava. Lasa-le la cuptor pentru 20 de minute, la 195 grade Celsius.
 

Cum se servesc rosiile umplute
 

Se servesc imediat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului