Aperitive

#rosii #branza #rosii umplute #verdeata si branza

Rosii umplute cu verdeata si branza

Rosiile umplute cu verdeata si branza constituie un preparat perfect pentru a fi servit ca aperitiv la o masa in orice sezon.


Ingrediente pentru rosii umplute

 

  • ulei de masline
  • 2 rosii mari
  • 3/4 cana verdeturi (tip patrunjel)
  • 2 catei usturoi, tocati fin
  • 1/2 cana pesmet
  • 1/4 cana branza mozzarella , taiata si rasa
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1/8 cana parmezan ras
  • sare si piper pentru gust


Cum se prepara rosiile umplute


Incalzeste cuptorul la 220 grade Celsius si unge o tava cu ulei. Taie rosiile in jumatate , pe orizontala si scobeste miezul cu o lingura. Presara peste rosii putina sare si piper. Taie fin pulpa de rosii pe care ai scos-o.

Adauga peste aceasta verdeata tocata, usturoiul, pesmetul, branza, oregano, sare si piper. Amesteca bine si apoi umple fiecare jumatate de rosie cu aceasta compozitie. Adauga la final restul de pesmet si stropeste rosiile cu putin ulei de masline. Da rosiile umplute la cuptor pentru jumatate de ora, pana devin aurii.


Cum se servesc rosiile umplute


Se servesc la temperatura camerei.

Sursa foto: teacher-chef.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare