Rosiile umplute cu verdeata si branza constituie un preparat perfect pentru a fi servit ca aperitiv la o masa in orice sezon.
Ingrediente pentru rosii umplute
- ulei de masline
- 2 rosii mari
- 3/4 cana verdeturi (tip patrunjel)
- 2 catei usturoi, tocati fin
- 1/2 cana pesmet
- 1/4 cana branza mozzarella , taiata si rasa
- 1 lingura oregano uscat
- 1/8 cana parmezan ras
- sare si piper pentru gust
Cum se prepara rosiile umplute
Incalzeste cuptorul la 220 grade Celsius si unge o tava cu ulei. Taie rosiile in jumatate , pe orizontala si scobeste miezul cu o lingura. Presara peste rosii putina sare si piper. Taie fin pulpa de rosii pe care ai scos-o.
Adauga peste aceasta verdeata tocata, usturoiul, pesmetul, branza, oregano, sare si piper. Amesteca bine si apoi umple fiecare jumatate de rosie cu aceasta compozitie. Adauga la final restul de pesmet si stropeste rosiile cu putin ulei de masline. Da rosiile umplute la cuptor pentru jumatate de ora, pana devin aurii.
Cum se servesc rosiile umplute
Se servesc la temperatura camerei.
Sursa foto: teacher-chef.com