Aperitive

#icre de stiuca #salata de icre #icre

Salata de icre de stiuca – preparatul culinar pe care trebuie neaparat sa il incerci

Salata de icre de stiuca este un preparat specific dunarean care nu lipseste de pe mesele localnicilor, indiferent de eveniment. Cu o textura fina, imbrobodita de perle si scaldata in gusturi, salata lasa gura apa tuturor pofticiosilor, de la mic la mare.

 

Zona deltei ascunde multe taine, printre care si retetele mostenite de la strabuni care ghideaza gospodinele in bucatarie pana in ziua de azi. Preparatele care iau nastere aici nu au egal nicaieri in lume, caci traditia da gustul care te va purta cu gandul direct in copilarie. Cu toate acestea, noi iti prezentam cateva secrete din bucataria noastra.

Icre de stiuca – secretul unei salate perfecte

Salata de icre este nelipsita de pe mesele romanilor de sarbatori sau de zile de nastere. Este acel preparat dupa care se intind toti invitatii si care anunta inceputul unei petreceri reusite. Fata de alte tipuri de icre, cele de stiuca sunt mai dense, iar cu putina indemanare isi pastreaza forma de perlute. Astfel, pe langa faptul ca satisface papilele gustative, impresioneaza si ochii cu un preparat estetic si delicat.

Ingredientul secret care trebuie adaugat intr-o salata de icre de stiuca este rabdarea. Icrele nu se vor folosi niciodata proaspete, caci contin o cantitate impresionanta de grasimi nesaturate care, in contact cu oxigenul, conduce la alterare. In acest caz, icrele proaspat colectate se curata bine, apoi se sareaza si sunt lasate la frigider.

Apoi, cele 4 elemente urmeaza sa fie impletite cu multa dragoste si atentie. Este nevoie de icre de stiuca, ulei de floarea soarelui, apa carbogazoasa si lamaie pentru ca salata sa iasa perfect. Pentru un plus de aroma, se poate adauga si o ceapa mica tocata marunt, insa trebuie incercate toate variantele pentru a desemna preparatul castigator.

Pentru ca salata sa iasa precum cea a bunicilor si strabunicilor nostri, nu intervenim in prepararea icrelor cu mixerul. Acest lucru pare sa ne scuteasca de timp, insa icrele isi vor pierde forma si nu o sa se mai sparga in gura. Se foloseste o lingura de lemn care, cu miscari gingase, o sa alinte intreaga compozitie.

De ce icre de stiuca?

Icrele sunt printre putinele surse de hrana care contin vitamina D. Acest aspect este deosebit de important in anotimpul rece, cand expunerea la soare scade. O astfel de salata poate sa rezolve carentele de vitamina D, intarind organismul.

Precum pestele, sunt o sursa bogata in acizi grasi Omega 3 care contribuie la o buna functionare a creierului. Consumul regulat de icre ajuta la sedimentarea informatiilor si se consolideaza in acest fel procesul de memorare.

Nu in ultimul rand, icrele contin si vitamina B12 in cantitati notabile. Aceasta face parte din categoria micronutrientilor fara de care organismul nu poate sa isi desfasoare normal activitatea. In plus, este esentiala in dezvoltarea mintii si in toata activitatea cerebrala.

Salata de icre de stiuca poate sa fie integrata cu usurinta in alimentatia copiilor, inclusiv in cazul celor mai mofturosi. Cu putina imaginatie, acest produs poate sa se transforme intr-o joaca pentru cei mici, acestia intrand astfel in posesia nenumaratelor beneficii aduse de consumul de icre.

Unde gasesti salata de icre de stiuca gata preparata?

Timpurile moderne ne prind intr-un alergat continuu. Drumurile de la birou pana acasa par sa fie interminabile, iar timpul destinat gatitului este aproape inexistent. Aproape de tine se afla produsele Deltaica, pregatite pe taramul apelor de catre cele mai pricepute gospodine.

Gustul o sa te poarte intr-o excursie departe de stresul cotidian, intr-un cadru de vis unde Dunarea intalneste Mare Neagra. Salatele de icre de peste respecta cele mai vechi retete si sunt preparate cu multa dragoste si atentie. Cu ceapa sau nu, produsele Deltaica iti vin in ajutor cand vrei sa gusti din experienta dunareana la tine acasa!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete