Aperitive

#sandwich mediteraneean #retete sandwich #sandwich

Sandwich mediteranean pentru micul dejun

Nu stii ce sa mai consumi la micul dejun? Incearca aceste sandwichuri mediteraneene cu  oua si branza feta. Sunt deosebit de santoase ai au toti nutrientii necesari pentru a-ti da energie intraga zi.

 

Ingrediente

  • 8 bucati biscuiti meditaraneeni, integrali sau muticereale
  • 4 lingurite ulei de masline
  • O lingura rozmarin proaspat, tocat marunt, sau ½ lingurita rozmarin uscat, bine zdrobit
  • 4 oua
  • 2 maini frunze de spanac, proaspete (baby spanac)
  • 1 rosie medie, taiata felii,
  • 4 linguri branza feta
  • sare kosher
  • piper negru, proaspat macinat

Cum se prepara:

Preincalzeste cuptorul la 180oC. Unge biscuitii cu doua dintre linguritele de ulei si asaza-I intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pune-I intr-o tava tapetata cu hartie de cop si coace-I timp de 4-5 minute, sau pana cand marginile incep sa se rumeneasca. 

Intre timp, intr-o tigaie, une la incins uleiul ramas, impreuna cu rozmarinul. Pune ouale in tigaie si gateste-le timp de 1 minut, sau pana cand  pana cand albusul este bine facut, dar galbenusul ramane moale. Sparge apoi galbenusul cu o spatula si intoarce ouale pe partea cealalta. Continua sa le gatesti pana sunt bine facute.

Pe un platou asaza 4 biscuiti. Imparte spanacul pe fiecare dintre acestia, apoi cate doua felii de rosii, un ou si o lingura de branza feta. Presara sare si piper si acopera sandwichurile cu restul biscuitilor.

Serveste imediat, alatur de o cana de ceai sau cafea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare