Ingrediente
- 8 bucati biscuiti meditaraneeni, integrali sau muticereale
- 4 lingurite ulei de masline
- O lingura rozmarin proaspat, tocat marunt, sau ½ lingurita rozmarin uscat, bine zdrobit
- 4 oua
- 2 maini frunze de spanac, proaspete (baby spanac)
- 1 rosie medie, taiata felii,
- 4 linguri branza feta
- sare kosher
- piper negru, proaspat macinat
Cum se prepara:
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Unge biscuitii cu doua dintre linguritele de ulei si asaza-I intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pune-I intr-o tava tapetata cu hartie de cop si coace-I timp de 4-5 minute, sau pana cand marginile incep sa se rumeneasca.
Intre timp, intr-o tigaie, une la incins uleiul ramas, impreuna cu rozmarinul. Pune ouale in tigaie si gateste-le timp de 1 minut, sau pana cand pana cand albusul este bine facut, dar galbenusul ramane moale. Sparge apoi galbenusul cu o spatula si intoarce ouale pe partea cealalta. Continua sa le gatesti pana sunt bine facute.
Pe un platou asaza 4 biscuiti. Imparte spanacul pe fiecare dintre acestia, apoi cate doua felii de rosii, un ou si o lingura de branza feta. Presara sare si piper si acopera sandwichurile cu restul biscuitilor.
Serveste imediat, alatur de o cana de ceai sau cafea.