Scones este denumirea oferita de britanici pentru diferite tipuri de biscuiti ( dulci sau sarati), care au o anumita forma si se servesc la micul dejun.
Ingrediente pentru scones sarati cu salvie si unt
700 g faina
150 g unt arahide
300 ml lapte batut
2 oua batute
3 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat
sare
1-2 crengute salvie
Finisare
1 ou
3 linguri lapte
Cum se prepara scones sarati cu salvie si unt
Amesteca mai intai ingredientele uscate (faina, praf de copt, bicarbonat, salvie tocata marunt si sare), aapoi adauga untul de arahide si incepe sa framanti.
Pune ouale si laptele si amesteca pana ce obtii un aluat omogen.
Intinde aluatul cu mana intr-o foaie de 2 centimetri, apoi decupeaza scones cu ajutorul formei speciale.
Pune biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt, unge-i cu amestecul de ou si lapte, apoi da-i la copt, la 180 de grade, circa 15 minute.
Cum se servesc scones sarati cu salvie si unt
Serveste scones alaturi de un iaurt, la micul dejun.
Foto: food52.com
- 2012-08-08 2012-08-08
Articole din aperitive
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz