Aperitive

#otet balsamic #retete #gratar #sparanghel #sparanghel la gratar

Sparanghel la gratar cu reductie de otet balsamic

Sparanghelul la gratar cu reductie de otet balsamic se poate servi ca garnitura, langa o friptura de vita su chiar singur, dupa preferinta.

Ingrediente pentru sparanghel cu reductie de otet balsamic

0,3 kg sparanghel crud, curatat

2 lingurite ulei de masline

1/2 ceasca (100 ml)otet balsamic, pentru reductie

piper,proaspat macinat

50 g parmezan

Cum se prepara sparanghel cu reductie de otet balsamic

Spala sparanghelul si rupe-i varfurile. Unge o tigaie tip grill cu doua lingurite de ulei de masline si pune sparanghelul pe gril, circa 5 minute, intorcandu-l pe toate partile.

Intre timp, pregateste reductia de otet. Pune o jumatate de ceasca de otet intr-o craticioara si las-o sa fiarba la foc mic, circa 10 minute. Trebuie sa obtii un sos gros, care are cam 50% din volumul initial.

Serveste sparanghelul stropit cu reductia de otet si parmezan ras deasupra.

Cum se serveste sparanghel cu reductie de otet balsamic

Serveste sparanghelul cald, imediat dupa ce l-ai pregatit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului