Sufleul de conopida reprezinta o mancare gustoasa, plina de vitamine, care poate fi servita copiilor mofturosi.
Ingrediente pentru sufleu de conopida
1 conopida mare
4 oua
200 g cascaval
2 linguri faina
2 linguri unt
sare, piper
1 lingurita marar uscat
Cum se prepara sufleul de conopida
Desfa conopida buchetele si pune-o la fiert in apa cu sare. Lasa conopida sa fiarba in apa clocotita circa 10 minute.
Separat, prepara un sos alb, din unt, faina si lapte. Topeste untul, adauga faina in ploaie, amesteca repede pentru omogenizare si subtiaza cu lapte. Potriveste sosul de gust, adaugand sare si piper. Trage cratita de pe foc cand arata ca o smantana groasa, adauga galbenusurile si cascavalul ras.
Intr-un vas termorezistent aseaza buchetelele de conopida si acopera-le cu sosul de cascaval, in care au fost amestecata si albusurile batute spuma, apoi presara marar uscat.
Da forma la cuptorul preincalzit, la foc mediu (180 grade), circa 50 de minute. Scoate sufleul din cuptor dupa ce s-a rumenit usor.
Cum se serveste sufleul de conopida
Serveste sufleul caldut, cu un vin alb demisec.
Sursa foto : monkeyshinesinthekitchen.blogspot.com
#retete #conopida #sufleu #sufleu de conopida
Sufleu de conopida
Sufleu de conopida Sufleul de conopida reprezinta o mancare gustoasa, plina de vitamine, care poate fi servita copiilor mofturosi.- 2012-05-10 2012-05-10
Articole din aperitive
Sfatul expertului
Sase jocuri educative de interior pentru iarna
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz