Aperitive

#miel #retete miel #tarta # tarta aperitiv #tarta miel

Tarta aperitiv cu miel

Tarta aperitiv cu miel se prepara rapid, este satioasa si gustoasa. Este ideala pentru mesele cu multi prieteni.


Ingrediente pentru tarta aperitiv cu miel

  • 20 ml ulei de masline
  • 10 grame pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • 350 grame carne tocata de miel
  • 1 lingurita coriandru
  • 1 lingurita fulgi de ardei
  • 2 lingurite seminte de chimion
  • 60 ml suc de lamaie
  • 1 legatura de menta tocata
  • aluat foietaj
  • 50 grame unt
  • 2 rosii tocate
  • 1 ceapa rosie tocata
  • patrunjel tocat
  • 250 grame hummus
  • 70 grame feta


Cum se prepara tarta aperitiv cu miel

Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si adauga pasta de tomate si un usturoi. Amesteca si adauga carnea de miel, coriandru, fulgii de ardei si o lingurita de chimion. Lasa pe foc timp de 10 minute.

Adauga putin suc de lamaie si menta, amesteca si mai lasa pe foc 5 minute. Unge foile de aluat cu unt, intinde intr-o tava si da la cuptor pentru 10 minute.

Intre timp combina ceapa cu patrunjelul, restul de ulei si usturoi, 1 lingurita de suc de lamaie si menta tocata.

Unge apoi aluatul cu hummus, adauga carnea de miel si feta. Da la cuptor pentru 10 minute. Cand este gata, presara pe deasupra amestecul cu menta si patrunjel.

 

Cum se serveste tarta aperitiv cu miel

Tarta aperitiv cu miel se serveste calda, cu menta si patrunjel.

Sursa foto: taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare