Aperitive

#tarta cu porumb #retete tarta #tarta # tarta aperitiv

Tarta cu porumb, un aperitiv bun atat cald cat si rece

Cand te gandesti la un aperitiv pe care sa il prepari si repede si care sa fie bun chiar daca se raceste, atunci ia in calcul o tarta cu porumb. Vei face furori cu ea!

Ingrediente pentru tarta cu porumb

  • 400 ml lapte
  • 150 g malai
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • 1 conserva porumb
  • 60 g bacon afumat
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper
  • 1 lingura patrunjel
  • 2 cozi ceapa verde
  • 30 g unt

Cum se prepara tarta cu porumb

Taie baconul cubulete si prajeste-l intr-o tigaie de teflon fara grasime pana cand se rumeneste. Separat, intr-o craticioara, pune in uleiul incins ceapa si las-o sa se inmoaie. Adauga laptele si amesteca. Atunci cand laptele incepe sa fiarba usor, adauga sarea si malaiul si amesteca. Lasa mamaliguta sa fiarba aproximativ 10 minute amestecand incontinuu pentru a obtine o mamaliga mai densa.

Ia vasul de pe foc si adauga in el porumbul scurs bine, baconul, ouale fierte si taiate cubulete, patrunjelul si coditele de ceapa verde tocate marunt. Condimenteaza cu sare si piper.

Aseaza compozitia intr-o forma de tarta unsa cu unt si rade deasupra cascavalul. Peste cascaval pune si cateva bucatele de unt. Las-o la cuptor pentru 20-25 de minute.

Cum se serveste tarta cu porumb

Tarta cu porumb se serveste calda sau rece, ca aperitiv.

Sursa foto: pillsbury.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare