Tartele cu praz si branza de capra reprezinta un preparat usor de facut, potrivit pentru vegetarieni si nu numai. Totul este gata in aproximativ 1 ora.
Ingrediente pentru tarte cu praz si branza de capra
- 4 bucati de praz, taiate marunt
- 4 bucati de branza de capra cu coaja
- 375 aluat de patiserie
- 1 bucata de unt
- 2 linguri frunze de cimbru si 4 ramurele
-
ulei de trufe sau de nuci
Cum se prepara tartele cu praz si branza de capra
Spala bine prazul, fara sa-l stergi. Pune untul intr-o tigaie si dupa ce se topeste pune prazul si frunzele de cimbru. Presara piper si sare. Lasa prazul pe foc vreo 25 de minute, pana cand acesta se inmoaie. Scoate-l apoi si pune-l intr-un alt vas, sa se raceasca.
Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Ruleaza aluatul, apoi taie in cercule. Daca nu-ti place aceasta forma, poti face patratele sau dreptunghiuri sau orice alta forma doresti. Pune-l pe o hartie de copt . Deasupra cerculetelor de aluat se pune prazul, avand grija sa ramana o margine de aluat neacoperita de legume. In mijloc se pune cate o bucata de branza de capra, iar in varf se garniseste cu o crenguta de cimbru. Marginile din aluat se inalta putin, strangand intre ele compozitia. Se dau la cuptor 25 de minute, pana cand devin pufoase si capata o culoare aurie.
Cum se servesc tartele cu praz si branza de capra
Se servesc fierbinti. Se poate picura putin ulei de masline pe deasupra.