Aperitive

#tarta #somon #cartofi

Tarte din cartofi cu somon

Cand ai pofta de ceva bun, poti prepara cateva tarte din cartofi cu somon. Se prepara repede si sunt foarte gustoase. Tartele din cartofi cu somon se servesc atat simple, cat si diverse garnituri .
 

Ingrediente pentru tarte din cartofi cu somon
 

  • 450 grame somon
  • 275 grame cartofi, curatati si taiati in felii groase
  • 2 linguri maioneza
  • patrunjel
  • 2 linguri capere
  • 6 castraveti murati
  • 2 oua fierte
  • 4 ansoa
  • 2 linguri suc de lamaie
  • piper
  • sare


Pentru servit:

  • patrunjel
  • felii de lamaie
  • sos de patrunjel


Pentru prajit:

  • faina
  • 1 ou
  • 75 grame pesmet
  • 2 linguri ulei
  • 10 grame unt.

 

Cum se prepara tartele din cartofi cu somon
 

Fierbe cartofii in apa cu sare. Cand s-au fiert, zbrobeste-i cu o furculita si apoi amesteca-i cu maioneza. Adauga sare si piper.

Intr-un bol amesteca somonul cu patrunjelul, caperele, castravetii murati, ouale fierte, ansoa si sucul de lamaie. Asezoneaza cu sare si piper. Adauga apoi si compozitia cu cartofi. Amesteca toate ingredientele bine. Pune apoi compozitia intr-o punga si da-o la frigider timp de 2 ore.

Dupa 2 ore, intinde compozitia si taie in bucati egale. Da fiecarei bucati forma de chiftea. Da apoi chiftelele de peste prin ou batut si pesmet.

Intr-o tigaie incinge uleiul si untul. Pune apoi chiftelutele de peste la prajit. Ai grija se le prajesti pe fiecare parte.
 

Cum se servesc tartele din cartofi cu somon
 

Tartele din cartofi cu somon se servesc calde, cu sos de patrunjel, frunze de patrunjel si felii de lamaie.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.