Aperitive

#tartine #retete #tartine cu creier #creier porc #tartine picante

Tartine picante cu creier

Tartinele picante cu creier reprezinta un aperitiv sofisticat, dar foarte simplu de preparat.

Ingrediente pentru tartine picante cu creier

1 franzela

400-500 g creier de porc

2 linguri unt

sare

1/2 ceapa

piper macinat

1/2 lingurita boia picanta

2 linguri smantana

Cum se prepara tartinele picante cu creier

Lasa creierul in apa rece, apoi pune-l la fiert in apa cu sare. Scoate creierul fiert, curata-l de pielite, apoi sfarama-l cu ajutorul unei furculite si pune-l la prajit cu o jumatate de ceapa tocata marunt si o lingura de unt.

Cand ceapa a devenit transparenta, ia cratita de pe foc, sareaza si omogenizeaza amestecul. Lasa totul la racit, apoi amesteca cu doua linguri de smantana si putina boia picanta.

Taie franzela felii si prajeste-o in unt. Lasa tartinele la racit, apoi unge-le cu amestecul de creier.

Cum se servesc tartinele picante cu creier

Serveste tartinele in aceeasi zi, cu un vin alb, usor dulce.

foto : petitchef.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului