Triunghiurile cu ardei rosu reprezinta un aperitiv savuros cu arome italienesti. Acest aperitiv este potrivit pentru o petrece de vara, dar si pentru zilele cand vrei sa mananci ceva bun si usor de realizat.
Ingrediente pentru ardeii cu prosciutto
- 5 ardei grasi rosii
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 100 grame prosciutto
- o legatura de patrunjel
- 50 grame masline
- 1 lingura coaja de lamaie rasa
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingura felii mici de ardei rosu.
Cum se prepara ardeii cu prosciutto
Preincalzeste cuptorul la 400 de grade. Taie capetele ardeilor si apoi portioneaza-i pe jumatate. Indeparteaza semintele. Taie apoi ardei in triunghiuri. Amesteca apoi tringhiurile de ardei cu ulei de masline, sare si piper. Pune triunghiurile de ardei intr-o tava. Da ardeii la cuptor, timp de 15 - 20 de minute. Cand sunt gata, lasa-i sa se raceasca putin. Ai grija insa sa scoti ardeii de la cuptor inainte sa devina prea moi.
Intre timp, amesteca feliile de prosciutto cu patrunjelul, maslinele, uleiul de masline, sucul si coaja de lamaie si feliutele de ardei rosu. Orneaza apoi fiecare triunghi de ardei cu aceasta umplutura.
Cum se servesc ardeii cu prosciutto
Ardeii cu prosciutto de servesc simpli sau alaturi de alte aperitive si salate de vara.
Sursa foto : wholeliving.com