Aperitive

#paine fara drojdie #turte de casa #turte fara drojdie

Turte de casa fara drojdie exact cum facea bunica

Nebunia din ultimele saptamani, in care toata lumea a cumparat faina, dar nu a mai gasit drojdie ne-a facut sa ne gandim ce solutii alternative am avea asa incat sa framantam aluat fara acest ferment. La urma urmei, nici bunicile noastre nu aveau drojdie si totusi reuseau sa coaca paini uriase si gustoase.

 

Si pentru ca am amintit de bunicile noastre, haideti sa vedem cum preparau ele turtele acelea prajite in cateva linguri de ulei pe care le mancai de te lingeai pe degete.

Ingrediente pentru turte de casa

600 grame faina

350 ml apa

80 ml ulei

2 lingurite de sare

Mod de preparare turte de casa

Cerne faina intr-un castron adanc, adauga sarea si amesteca. Fa in mijloc un loc cu ajutorul unei linguri din lemn.

Fierbe intr-un ibric apa cu uleiul, apoi toarn-o peste faina si amesteca bine cu lingura asa incat sa se integreze bine faina. Cand nu vei mai putea amesteca, incepe sa framanti cu mainile.

Initial, aluatul va fi destul de vartos si greu de framantat. Va trebui sa insisti cam 15 minute pana ce aluatul devine elastic. 

Impacheteaza-l intr-o folie din plastic si lasa-l jumatate de ora sa se odihneasca.

Imparte-l in 16 bucati egale si intinde-le in maini sau cu un sucitor din lemn pe plansa de lucru cam la grosimea de 2 centimetri. Incinge bine o tigaie non-aderenta, pune putin ulei si prajeste-le si pe o parte si pe alta.

Scoate-le pe niste servete din hartie.

Pot fi servite calde, dar sunt la fel de bune si reci. Turtele de casa sunt si o alternativa rapida la painea facuta din aluat cu drojdie.

De asemenea, poti praji aceste turte si umplute cu urda si marar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare