Si pentru ca am amintit de bunicile noastre, haideti sa vedem cum preparau ele turtele acelea prajite in cateva linguri de ulei pe care le mancai de te lingeai pe degete.
Ingrediente pentru turte de casa
600 grame faina
350 ml apa
80 ml ulei
2 lingurite de sare
Mod de preparare turte de casa
Cerne faina intr-un castron adanc, adauga sarea si amesteca. Fa in mijloc un loc cu ajutorul unei linguri din lemn.
Fierbe intr-un ibric apa cu uleiul, apoi toarn-o peste faina si amesteca bine cu lingura asa incat sa se integreze bine faina. Cand nu vei mai putea amesteca, incepe sa framanti cu mainile.
Initial, aluatul va fi destul de vartos si greu de framantat. Va trebui sa insisti cam 15 minute pana ce aluatul devine elastic.
Impacheteaza-l intr-o folie din plastic si lasa-l jumatate de ora sa se odihneasca.
Imparte-l in 16 bucati egale si intinde-le in maini sau cu un sucitor din lemn pe plansa de lucru cam la grosimea de 2 centimetri. Incinge bine o tigaie non-aderenta, pune putin ulei si prajeste-le si pe o parte si pe alta.
Scoate-le pe niste servete din hartie.
Pot fi servite calde, dar sunt la fel de bune si reci. Turtele de casa sunt si o alternativa rapida la painea facuta din aluat cu drojdie.
De asemenea, poti praji aceste turte si umplute cu urda si marar.