Aperitive

#aperitiv urzici #retete urzici #retete simple #aperitive #retete de post #urzici #retete rapide

Urzici cu maioneza, un aperitiv de senzatie

Urzicile cu maioneza se prepara rapid si sunt foarte gustoase. Sunt ideale de servit cand ai musafiri. In plus, daca folosesti maioneza din cartofi, poti obtine un preparat de pos, senzational!

Ingrediente pentru urzicile cu maioneza

  • 1 kg urzici
  • maioneza de casa, dupa gust
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura hrean ras
  • sare
  • piper

Cum se prepara urzicile cu maioneza

Spala urzicile bine si indeparteaza coditele gorase. Fierbe-le apoi in apa cu sare. Cand sunt gata strecoara-le si trece-le pe sub un jet de apa rece. Lasa-le la scurs sau stoarce-le bine cu ajutorul mainii.

Intr-un castron incapator adauga doua linguri de maioneza, usturoiul pisat si hreanul ras. Amesteca bine apoi adauga urzicile. Dupa ce ai obtinut o compozitie omogena adauga maioneza dupa preferinte.

La final asezoneaza totul cu sare si piper dupa gust.

Cum se servesc urzicile cu maioneza

Serveste urzicile cu maioneza pe felii de paine prajita. La final le poti decora cu felii subtiri de ridichi.

Sursa foto: natashalh.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului