Vitello tonnato este un aperitiv de inspiratie italiana, foarte savuros, potrivit pentru o masa aniversara.
Ingrediente pentru vitello tonnato
1/2 kg pulpa de vitel
1 ceapa mica
2-3 catei de usturoi
1 lingurita rozmarin
3 frunze dafin
1/2 tulpina telina
1 lingurita mix de piper
100 g ton in ulei
1 lingurita pasta de ansoa
3 galbenusuri de oua, fierte
30 g capere
1 lingurita mustar
1/2 l vin alb
suc de lamaie
sare
ulei de masline
Cum se prepara vitello tonatto
Pune pulpa de vitel la fiert intr-o oala cu apa si 1/2 l de vin. Acopera carnea cu lichid, apoi adauga si o lingurita de sare. Lasa pulpa la fiert, la foc mic, circa o ora si jumatate.
Dupa ce iei spuma din oala, adauga ierburile aromate, ceapa taiata in jumatate, usturoiul, piperul si tulpina de telina.
Intre timp, pregateste sosul. Freaca galbenusurile de ou fierte cu putin ulei, ca la maioneza. Adauga apoi mustarul, caperele, pasta de ansoa, tonul scurs de ulei si mixeaza-le usor. Adauga si putina zeama de lamaie.
Dupa ce ai fiert carnea, las-o un timp la racit, apoi feliaz-o cat mai subtire.
Cum se serveste vitello tonatto
Serveste acest aperitiv cu sosul de ton rece, decorat cu capere si verdeata.
Foto: antipasti-e-piu.de
#aperitiv #carne #vitello tonatto #pulpa de vitel
Vitello Tonatto
Vitello Tonatto Vitello tonnato este un aperitiv de inspiratie italiana, foarte savuros, potrivit pentru o masa aniversara.- 2012-04-25 2012-04-25
Articole din aperitive
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului