Bruschettele cu ton se prepara foarte repede si sunt foarte gustoase. Sunt satioase si potrivite pentru o cina tarzie.
Ingrediente pentru bruschette cu ton
- 8 felii de paine taraneasca
- 10 ml ulei de masline
- 50 ml suc de lamaie
- 40 grame mustar dijon
- 350 grame ton in ulei
- 300 grame fasole fiarta
- patrunjel
- 1 ceapa verde tocata
- 2 tije de telina tocate
- sare
- piper.
Cum se prepara bruschettele cu ton
Incinge cuptorul la 200 de grade. Aseaza feliile de paine pe o tava tapetata cu hartie de copt. Unge fiecare felie de paine cu ulei de masline. Asezoneaza cu sare si piper. Da tava la cuptor pentru 5 - 6 minute.
Intr-un bol amesteca sucul de lamaie cu 2 linguri de mustar si putin ulei din conserva de ton. Asezoneaza cu sare si piper. Adauga tonul scurs de ulei, fasolea, patrunjelul, ceapa si telina. Amesteca bine.
Unge feliile de paine cu restul de mustare. Adauga apoi pe fiecare felie cate putin din salata de ton.
Cum se serveste bruschettele cu ton
Bruschettele cu ton se servesc ca atare.