Bruschettele cu vinete si frunze racoritoare de menta sunt un aperitiv special pentru zilele caniculare de vara. Acest fel de mancare se prepara usor si are o savoare aparte.
Ingrediente pentru bruschette cu vinete
- doua vinete, taiate rondele
- felii de paine
- ulei de masline
- vin alb
- o legatura de patrunjel
- o legatura de frunze de menta
- un catel de usturoi
- sare
- piper.
Cum se prepara bruschette cu vinete
Preincalzeste gratarul pe aragaj. Cand este incins, pune feliile de vinete si lasa-le pe foc pana se rumesc bine pe ambele parti. Cand sunt gata, ia-le de pe foc si aseaza-le intr-un castron. Intr-un bol separat amesteca opt linguri de ulei de masline cu 3 linguri de vin alb, patrunjel, menta si usturoiul pisat. Amesteca toate ingredientele bine si asezoneaza apoi cu sare si piper.
Intre timp pune la gratar si feliile de paine, stropite cu putin ulei de masline. Lasa-le sa se friga pe ambele parti. Intre timp amesteca vinetele cu dressingul obtinut. Cand feliile de paine s-au prajit, aseaza vinetele de fiecare felie.
Cum se servesc bruschette cu vinete
Bruschettele cu vinete se servesc ca atare, ca aperitiv.