Icrele de post sunt usoare si se prepara foarte repede. Poate nu la fel de savuroase ca icrele obisnuite, cele in varianta de post au o savoare aparte.
Ingrediente pentru icrele de post
- 200 grame gris
- 300 grame suc de rosii
- 50 ml ulei
- o ceapa
- sare
- piper.
Cum se prepara icrele de post
Pune sucul de rosii sa fiarba la foc mic. Lasa-l sa fiarba pana da in clocot. Cand a dat in clocot, toarna grisul. Amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase. Cand grisul este bine fiert, ia cratita de pe foc.
Adauga restul de ulei treptat, continuand sa amesteci bine ingredientele. Dupa ce ai incorporat uleiul in gris, adauga ceapa tocata si amesteca bine. La final adaugi sare si piper dupa gust.
Cum se servesc icrele de post
Icrele de post se servesc reci , pe felii de paine prajita.