Painea cu usturoi este un preparat usor de facut si iubit de toata lumea. Parfumata si crocanta, poate constitui un aperitiv ideal pentru o masa cu prietenii.
Ingrediente pentru painea cu usturoi
- 175 grame unt
- 6-8 catei de usturoi
- 2 lingurite de patrunjel
- 1 paine de tip bagheta
Cum se prepara painea cu usturoi
Usturoiul si patrunjelul trebuie taiate marunt (tocate), pentru a fi folosite mai tarziu.
Incalzeste apoi cuptorul la 230 grade Celsius. Intre timp, pune intr-o tigaie untul si lasa-l sa se topeasca pe foc. Adauga patrunjelul si usturoiul.
Taie bagheta in felii la marimea dorita de tine. Ar trebui in general ca feliile sa fie generoase. Unge-le apoi cu sosul de unt. Apoi pune-le pe gratar sau in cuptor pana capata o culoare aurie.
Cum se serveste painea cu usturoi
Se serveste calda, imediat.