Daca iti plac branzeturile, incearca o reteta de paine prajita cu usturoi, camembert si ierburi aromatice. Este un aperitiv pe care il poti servi cu un pahar de vin rosu.
Ingrediente pentru branza Camembert cu usturoi
- 2 catei de usturoi
- 40 gr unt
- 80 ml ulei de masline extravirgin
- miere
- 2 crengute de rozmarin proaspat
- 3 frunze de dafin
- 250 gr branza Camembert
-
1 paine bagheta
Cum se prepara branza Camembert cu usturoi
Taie bagheta in cateva bucati, apoi feliaza-le pe orizontala, pentru a obtine jumatati ca pentru hotdog.
Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
Pune usturoiul intr-o tava cu unt, ulei de masline, sare si piper, cativa stropi de miere, rozmarin si dafin. Da tava la cuptor pentru 45 de minute.
Dupa primele 35 de minute, adauga si branza Camembert in tava, precum si baghetele de paine.
Cum se serveste branza Camembert cu usturoi
Se pune compozitia pe o tava, cu painea prajita la cuptor, alaturi. Poti unge pe paine sosul de usturoi si ierburi aromatice sau se poate manca direct.