De Paste poti face cateva aperitive pe baza de Peste. Ouale sunt unele dintre cele mai potrivite ingrediente pentru masa festiva pascala. Alege o reteta de oua umplute cu ton cu un model deosebit, in forma de puisori .
Ingrediente pentru oua umplue cu ton
- 4 oua fierte tari
- 1 cana ton
- 1 lingura patrunjel tocat
- 1 lingura maioneza
- 2 linguri capere
- masline
- 1 ardei gras, rosu
-
sare si piper
Cum se prepara ouale umplute (puisori) cu ton
Scurge bine zeama de la carnea de ton, faramiteaza-o cu o furculita si apoi pune-o intr-un castron. Adauga maioneza, patrunjelul, caperele si omogenizeaza.
Taie ouale fierte astfel incat sa fie zimtate, in doua jumatati inegale, pentru a avea o parte mai adanca si un capacel. Scoate cu grija galbenusul.
Faramiteaza galbenusurile de oua si adauga-le in compozitia de umplutura . Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Apoi umple oul (partea cea mai mare) cu umplutura de ton si pune-i capacul astfel incat acesta sa fie ca o palarie , stand deasupra umpluturii.
“Lipeste” de umplutura doi ochi, facuti din 2 inele de masline si 2 bucatele mici de ardei rosu. Adauga un cioc tot din ardei si vei obtine puisori umpluti cu ton, ideali pentru masa de Paste .
Cum se servesc ouale umplute (puisori) cu ton
Se servesc proaspete, cat mai repede dupa preparare.