Tartele cu ton si spanac reprezinta adevarate surprize culinare pentru invitatii tai. Aluatul crocant si umplutura moale si delicioasa vor face din aceste aperitive preferatele musafirilor tai.
Ingrediente pentru tartele cu ton si spanac
- aluat gata facut
- 3 conserve cu ton intreg in suc propriu
- 400 grame spanac congelat
- 30 grame unt
- 3 oua
- 250 ml smantana
- 150 grame cascaval
- busuioc
- sare.
Cum se prepara tartele cu ton si spanac
Intr-o tigaie incinsa calesti spanacul in putin unt. Peste spanacul calit adaugi tonul din conserva, scurs de suc. Amesteci bine toata compozitia. Peste ton adaugi ouale batute, smantana, sarea si piperul. Amesteci din nou foarte bine compozitia.
Pentru aceasta reteta, este recomandat sa ai forme mici de tarta. Imparti aluatul gata facut in 8 sau 10 parti, in functie de cate forme de tarta dispui. Ungi formele de tarta cu putin unt si asezi aluatul. Peste aluat pui o cantitate suficienta de umplutura. Peste umplutura razi cascavalul. Dai tartele la cuptor, timp de 30 de minute, la foc potrivit.
Cum se servesc tartele cu ton si spanac
Tartele cu ton si spanac se servesc ornate cu frunze de busuioc, alaturi de alte aperitive.