Vinetele sunt legume care pot fi consumate in orice anotimp , iar retetele care au la baza vinetele sunt foarte gustoase si de cele mai multe ori, sarace in calorii. Reteta cu vinete si parmezan poate fi o idee potrivita pentru o gustare delicioasa, care poate fi facuta intr-un timp destul de scurt.
Timp total de preparare: 1 ora, din care timp de preparare: aproximativ 25 de minute si timp de coacere: 35 de minute.
Pentru 8-10 portii de vinete cu parmezan aveti nevoie de:
- 3 vinete, decojite si taiate in felii subtiri
- 2 oua, batute
- 4 cani cu pesmet
- 6 cani cu sos de spaghetti , puse separat (sosul poate fi gasit in supermarketuri sau poate fi preparat acasa)
- 1 pachet de branza mozzarella maruntita
- Jumatate de cana de parmezan ras
- O jumatate de lingurita de busuioc uscat si maruntit
Mod de preparare pentru vinetele cu parmezan:
- Incalziti cuptorul la 175 de grade Celsius.
- Puneti intr-o tava hartie de copt
- Treceti feliile de vinete prin ou si apoi prin pesmet. Asezati feliile cate una, pe rand, in tava si coaceti-le in cuptorul preincalzit cate 5 minute pe fiecare parte.
- Intr-un vas potrivit, care sa poata fi bagat la cuptor, puneti sosul de spaghetti pentru a acoperi fundul vasului. Puneti un rand de felii de vinete in sos, apoi presarati mozzarella si parmezan.
- Repetati aceasta operatiune pana ati terminat vinetele si branza iar la final puneti deasupra busuiocul.
- Bagati vasul la cuptor pentru 35 de minute sau pana cand continutul devine auriu spre maroniu .
Mod de servire pentru vinetele cu parmezan:
De preferinta cald. Este o gustare care merge foarte bine cu un vin rosu, parfumat, cu nuante florale.
Pofta buna!