Aperitive

#vanata #vinete #culinar #parmezan #vinete cu parmezan

Vinete cu parmezan

Vinetele sunt legume care pot fi consumate in orice anotimp , iar retetele care au la baza vinetele sunt foarte gustoase si de cele mai multe ori, sarace in calorii. Reteta cu vinete si parmezan poate fi o idee potrivita pentru o gustare delicioasa, care poate fi facuta intr-un timp destul de scurt.

Timp total de preparare: 1 ora, din care timp de preparare: aproximativ 25 de minute si timp de coacere: 35 de minute.

Pentru 8-10 portii de vinete cu parmezan aveti nevoie de:

  • 3 vinete, decojite si taiate in felii subtiri
  • 2 oua, batute
  • 4 cani cu pesmet
  • 6 cani cu sos de spaghetti , puse separat (sosul poate fi gasit in supermarketuri sau poate fi preparat acasa)
  • 1 pachet de branza mozzarella maruntita
  • Jumatate de cana de parmezan ras
  • O jumatate de lingurita de busuioc uscat si maruntit

Mod de preparare pentru vinetele cu parmezan:

  • Incalziti cuptorul la 175 de grade Celsius.
     
  • Puneti intr-o tava hartie de copt
     
  • Treceti feliile de vinete prin ou si apoi prin pesmet. Asezati feliile cate una, pe rand, in tava si coaceti-le in cuptorul preincalzit cate 5 minute pe fiecare parte.
     
  • Intr-un vas potrivit, care sa poata fi bagat la cuptor, puneti sosul de spaghetti pentru a acoperi fundul vasului. Puneti un rand de felii de vinete in sos, apoi presarati mozzarella si parmezan.
     
  • Repetati aceasta operatiune pana ati terminat vinetele si branza iar la final puneti deasupra busuiocul.
     
  • Bagati vasul la cuptor pentru 35 de minute sau pana cand continutul devine auriu spre maroniu .


Mod de servire pentru vinetele cu parmezan:

De preferinta cald. Este o gustare care merge foarte bine cu un vin rosu, parfumat, cu nuante florale.
Pofta buna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete