Bauturi

#kafune #secrete preparare cafea #cafea

3 secrete ale unei cafele perfecte acasa

Ai putea crede ca nu mai exista nicio taina in prepararea unei cafele. Pana la urma, ce poate fi atat de complicat in a combina apa fierbinte cu cafea si a turna lichidul rezultat in cana ta preferata? Si de ce ai folosi retete complicate, cand tu ai facut o pasiune pentru varianta clasica de cafea amestecata cu putin lapte si niste zahar? Ei bine, nu trebuie sa termini un curs de barista pentru a te bucura de energia unei cesti aromate, insa punand in practica sfaturile pe care le vei intalni mai jos s-ar putea sa iti transforme diminetile sau dupa-amiezile tarzii, petrecute la birou. Asa ca trage mai aproape o cana cu cafea si pregateste-te sa afli cum ai putea face din bautura ta preferata una cu adevarat delicioasa. Iata ce ai de facut!

 

Macina boabele cu cateva secunde inainte

Poate ti se pare mai comod sa cumperi boabe deja macinate si nu te vom judeca pentru asta. Pana la urma, doar noi, pasionatii de cafea, stim cum e sa iti pregatesti prima ceasca a zilei cu ochii pe jumatate deschisi. Unde mai pui ca zgomotul unei rasnite la prima ora a diminetii nu ar fi foarte placut pentru urechile nimanui. Dar daca ti-am spune ca gustul plin al cafelei de care vrei sa te bucuri ar fi cu mult mai puternic, daca alegi sa macini boabele chiar inainte de a le pune in ibric sau in filtru? Aroma si calitatile unei cafele se pot simti pe deplin atunci cand soarele, umezeala sau oxigenul nu au contact indelungat cu aceasta, deci alege sa renunti la borcanul in care o pastrezi pe cea gata macinata pentru mai multe zile si intoarce-te la vechile obiceiuri, adica la acelea de a folosi o rasnita buna. Opteaza pentru una care macina boabele cat mai fin, pentru ca fiecare picatura de cafea sa fie una perfecta.

Foloseste apa de calitate

O apa lipsita de impuritati, clor sau calcar va face din cafeaua ta una plina de gust si din experienta diminetilor parfumate una cu adevarat placuta. Apa de la robinet nu este intocmai buna pentru prepararea unei cafele, asa ca iti recomandam sa o filtrezi ori sa folosesti un purificator de apa acasa si vei avea parte de cafele mai puternice si mai cremoase. Daca folosesti un filtru pentru prepararea cafelei acasa, ai facut o alegere foarte buna, pentru ca aceasta este mult mai sanatoasa si mai gustoasa decat cea pregatita la ibric. Iti recomandam sa folosesti cafea pentru filtru de la Kafune daca apreciezi un gust complet si o aroma intensa.

Pastreaza cafeaua in locuri potrivite

Un recipient ermetic va pastra aroma boabelor de cafea pentru o perioada indelungata de timp. Totodata, e bine sa stii ca poti tine "rezervorul" tau de energie in frigider, unde temperatura este scazuta, constanta, iar razele soarelui si umezeala patrund foarte greu. Astfel, cafeaua isi va mentine proprietatile, iar tu iti vei desfata simturile din primele clipe imediat dupa trezire.

Iar pentru dimineti cu adevarat fericite, alege sa-ti bei cafeaua alaturi de cineva drag, cu lapte, zahar, frisca sau asa cum o preferi tu.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare