Bauturi

#bauturi reci #bauturi vara #bauturi #retete bauturi

Bauturi racoritoare de vara

Bauturile racoritoare de vara pot fi preparate in casa, cu cuburi de gheata si plante aromate, cum este menta. Cu un blender poti transforma fructele dulci de vara intr-un piure pentru shake-uri sau poti obtine un suc proaspat cu storcatorul de fructe, perfect pentru un cocktail rece si plin de culoare.

Descopera cele mai gustoase bauturi racoritoare ale verii:

Shake de cocos

Un shake de cocos este o bautura energizanta de vara pe care o poti face pentru micul dejun sau ca o gustare. In afara de lapte de cocos, trebuie sa mai folosesti banane si capsuni. Adauga cubulete de gheata si serveste aceasta bautura racoritoare cand ai nevoie de energie.

Bautura cu cirese

Unele dintre bauturile racoritoare de vara se pot face simplu, cu apa minerala si gheata. Adauga un sirop de cirese, cirese proaspete si lamaie pentru un preparat rece si gustos, usor de digerat intr-o zi torida. Incearca o bautura racoritoare cu cirese in aceasta vara.

Limonada cu lime si capsuni

Paseaza fructele zemoase si dulci ale verii pentru a le folosi in bauturi naturale, facute in casa. Pregateste o limonada cu lime si capsuni. Se poate adauga menta pentru un plus de aroma.

Cocktail Long Island Ice Tea

Long Island Ice Tea este unul dintre cocktailurile clasice ale verii, insa acest preparat poate costa mult cand il servesti in oras. Surprinde-ti prietenii si pregateste-le cateva pahare cu acest cocktail atat de popular vara. Vei avea nevoie, insa, de mai multe bauturi alcoolice: rom, tequila, vodca, triplu sec si gin. La acestea se mai adauga cola, gheata si lamaia pentru garnisit.

Cafea rece Mocha

Cafeaua rece Mocha este o alegere potrivita pentru cei care prefera bauturile cu ciocolata. Cafea rece Mocha se face pe baza de lapte si sirop de ciocolata si nu contine alcool. Poate fi servita cu frisca pentru un aspect deosebit si cu un pai gros.

Limonada cu pomelo si ghimbir

Limonada este una dintre cele mai versatile bauturi racoritoare ale verii, iar combinatiile sale sunt aproape nelimitate. O limonada inedita este limonada cu pomelo si ghimbir. Desi este o combinatie neobisnuita, preparatul se face usor, din aceste doua ingrediente la care se mai adauga numai miere, lamaie si apa.

Foto: southernliving.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului