Bauturi

#rasfat de weekend # retete cafea #rasfat #weekend #retete #cafea

Rasfatul tau de weekend! 4 retete de cafea pe care nu le-ai incercat

Avand in vedere ca weekendul ne bate la usa, ne-am ganditca in zilele acestea toride v-ar prinde bine o cafea rece! Va propunem 4 retete de cafea care sa va tina companie in zilele firbinti de vara.

1. Irish

Ingrediente:

  • 32 ml cafea la temperatura camerei
  • 2 linguri de zahar brun
  • 4 linguri de whisky irlandez
  • 4 linguri de frisca

Mod de preparare:

Utilizati 12 ml de cafea si umpleti o tava pentru cuburi de gheata. Inghetati cuburile de cafea peste noapte.

Se adauga zahar brun la cealalta jumatate a cafelei si se amesteca pentru a se combina. Ar putea dura ceva timp sa se combine, dar ar trebui sa se dizolve.

La fiecare dintre cele 2 pahare de cocktail, adaugati cateva cuburi de gheata de cafea, 2 linguri de whisky irlandez si 2 linguri de frisca.

2. Iced Coffee Cocktail

Ingrediente:

  • 2 shoturi de espresso
  • 50 ml Baileys Irish Cream
  • 30 ml Rom
  • 3 linguri de frisca lichida
  • 10 ml sirop simplu sau sirop de zahar brun

Mod de preparare:

Combinati toate ingredientele impreuna intr-un agitator plin cu gheata. Agitati bine si puneti-va intr-un pahar. Sau puteti umple un pahar cu gheata, adaugati toate ingredientele si amestecati.

3. Espresso martini

Ingrediente:

  • 30 ml de cafea proaspat preparata si racita
  • 45 ml vodca
  • Lichior de cafea 15 ml
  • 15 ml de sirop de zahar (se fierbe o parte zahar in doua parti apa, apoi se amesteca la caldura scazuta pana cand zaharul este complet dizolvat)
  • Cuburi de gheata
  • Boabe de cafea, pentru a servi
  • Agitator si filtru de coctail
  • Sticla Martini, racita

Mod de preparare:

Combinati cafeaua, vodca, lichior de cafea, sirop de zahar si gheata cuburi intr-un agitator de cocktail. Agita bine.

Se toarna in sticla de martini racita.

Adaugati boabe de cafea ca o garnitura.

4. Baileys Iced Coffee

Ingrediente:

  • 1 cana intreaga / 250 ml frisca
  • 1/2 cana de cafea firbinte
  • 1, 1/2 lingurita zahar
  • 2, 1/2 lingurite de ciocolata neagra topita
  • 1, 1/2 -2 / 20-30 ml linguri Baileys

Mod de preparare:

Amestecati impreuna cafeaua fierbinte, zaharul si ciocolata, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce se raceste se adauga Baileys. Lasati compozitia la rece timp de aproximativ 20 de minute.

Se face frisca pana devine tare, dupa care se adauga amestecul de cafea pe care l-am lasat la rece. Cele doua compozitii trebuie amestecate incet si omogenizate complet. Se tine amestecul 30-60 de minute la frigider sau 15-20 de minute la congelator.

Scoateti-o de la frigider si umpleti-va paharele! Nu uitati: puteti pune pe deasupra niste fulgi de ciocolata!

Sursa imagini: Thebrandingjournal.com, Foodfanatic.com, Sheknows.com, Pinterest.com

 

 

 

 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bauturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.