Bauturi

#retete #cocktail #sfaturi culinare #cocktailuri vara #cocktail non alcoolic

Ce cocktailuri non alcoolice prepari vara

Vara, cocktailurile sunt una dintre cele mai mari placeri culinare, mai ales cand te afli in vacanta sau pur si simplu cand te relaxezi. Ce faci, insa, in zilele caniculare, cand nu ar fi indicat sa consumi alcool? Pregateste cateva cocktailuri non alcoolice chiar la tine in bucatarie.

Iata in continuare cateva variante de cocktailuri fara alcool, potrivite pentru vara:

1. Banana colada

Banana colada este o bautura rece, exotica, potrivita pentru o zi calduroasa. Amesteca niste banane intr-un blender cu lapte degresat, ananas (fruct si suc), crema de cocos, zahar, extract de rom si mix de condimente. Amesteca pana obtii un piure. Adauga gheata si amesteca din nou.

2. Cocktail non alcoolic din rodii

Stoarce niste grapefruit, portocale, mandarine si lime. Separat, stoarce niste rodii. Toarna sucul de citrice in pahare si apoi acopera-l cu cel de rodii. Vei obtine un cocktail in degrade, extrem de apetisant si de gustos. Daca il vrei rece, adauga niste gheata.

3. Marguerita roz fara alcool

Daca vrei ca si cei mici sa se simta tratati cu aceeasi atentie ca oamenii mari, pregateste-le la o petrecere o bautura special conceputa pentru ei: marguerita roz fara alcool. Pune niste zahar pe o farfurie. Freaca buza paharului cu niste lime.

Apasa apoi buza paharului in zahar pentru a se lipi si pentru a obtine gulerul asemanator cu cel al Margueritei originale. Pune in fiecare pahar 1 lingurita sirop de rodie. Amesteca sucul de grapefruit cu niste gheata si toarna compozitia in pahare. Amesteca pentru a se combina cu siropul. Garniseste paharele cu felii de lime si serveste.

4. Sangria cu mere

Pune intr-un ulcior niste suc de mere si de lamaie. Adauga peste el niste suc de portocale, acopera si da la frigider. Inainte de a servi, adauga in bautura bucati de mar si suc acidulat de struguri.

5. Cherry Bombs

Cherry Bombs este o varianta fara alcool pentru Shirley Temple. Fierbe niste apa intr-o tigaie pana da in clocot. Adauga grenadine si amesteca. Toarna sosul in tavite pentru gheata si congeleaza. Adauga cuburile in pahare si toarna apa minerala peste ele. Decoreaza paharele cu cirese.

Foto : studentaffairs.stanford.edu

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bauturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.