Ceaiul Masala Chai este un preparat indian, pe baza de ceai, cu lapte si condimente precum scortisoara , cardamom si cuisoare.
Ingrediente pentru ceaiul Masala Chai cu lapte de migdale si condimente
- 4 bucati cardamom
- 1 bat scortisoara
- 4 cuisoare
- 1 bucatica ghimbir taiat
- 2 curmale , taiate
- 1/8 lingurita piper negru macinat
- 3 cani apa
- 1/2 cana lapte de migdale
- 1/2 cana lapte
- 2 linguri ceai negru
-
miere.
Cum se prepara ceaiul Masala Chai cu lapte de migdale si condimente
Zdrobeste usor cardamomul, scortisoara si cuisoarele. Poti folosi un mojar. Toarna apa intr-o cratita si adauga cardamomul, scortisoara, cuisoarele, ghimbirul, curmalele si piperul. Lasa amestecul sa fiarba pana cand da in clocot, apoi fierbe inca 4 minute. Ia cratita de pe foc si asteapta ca infuzia sa-si faca efectul, in jur de 5 minute.
Adauga laptele si fierbe pana da in clocot. Ia de pe foc si adauga ceaiul. Acopera cu un capac si lasa sa stea 5 minute.
Cum se serveste ceaiul Masala Chai cu lapte de migdale si condimente
Se serveste strecurat, amestecat cu miere.
Sursa foto: foodtrotter.com