Bauturi

#cocktail vara #cocktailuri #retete cocktail #cocktail

Cele mai bune retete de cocktailuri pentru o vara perfecta

Cocktailurile sunt, probabil, cea mai potrivita bautura pentru zilele de vara, mai ales datorita aspectului lor usor exotic. O atmosfera placuta si o companie buna pot fi usor completat cu un cocktail delicios care nu va face decat sa iti imbunatateasca dispozitia.

Daca vrei sa iti surprinzi prietenii la urmatoarea vizita, poti crea chiar tu aceste bauturi acasa. Iata cele mai bune retete de cocktailuri pentru a continua vara intr-un mod perfect!

Peach Julep

In cazul in care whisky este una dintre bauturile tale preferate, Peach Julep este un cocktail care cu siguranta o sa iti placa. Pentru a crea aceasta bautura nu trebuie decat sa amesteci whisky, lime, piure de piersici, gheata zdrobita si menta si vei obtine un cocktail exotic si puternic. Scoate-ti in evidenta creativitate in momentul decorarii paharelor!

Lica Spritz

Daca urmeaza sa ai musafiri si nu ai idee ce sa le pregatesti, Lica Spritz este un cocktail care te va salba in cateva minute. Secretul acestuia este aperolul, care ofera aspectul portocaliu unic. Combina-l cu apa carbogazoasa si vei obtine o bautura delicioasa, fara a mai conta faptul ca este mai usoara comparativ cu restul cocktailurilor propuse.

Lica Spritz este alegerea ideala daca iti plac cocktailurile cu putin alcool, cu arome proaspete si cu o nota usor spumanta.

Skupi Sling

Skupi Sling este un cocktail care, la prima vedere, are un aspect care pare ca s-ar potrivi mai mult genului feminin. Totusi, acesta este caracterizat printr-un gust destul de puternic, cu o aroma dominanta de ananas.

Ingredientul principal al acestui cocktail este ginul. Amesteca-l cu coniac sau rachiu de cirese si cu grenadina, un sirop cu zeama de rodie. Cu toate ca aceasta combinatie poate parea neobisnuita, gustul final te va surprinde si cu siguranta iti va fi pe plac!

Kvadion

Daca ai testat si iti place aroma de rakia, o bautura facuta din prune, asemanatoare cu tuica, atunci acest cocktail ar putea deveni preferatul tau. Si, desi ai putea crede ca rakia nu este un tip de alcool pe care l-ai putea amesteca cu altceva in afara de apa, s-ar putea sa te inseli.

Amesteca rakia sau tuica cu martini si putin gem de cirese si vei obtine o combinatie puternica si delicioasa. Kvadion este un cocktail care trebuie neaparat sa fie servit rece, astfel incat nu uita sa adaugi si putina gheata zdrobita. Prietenii tai vor fi placut surprinsi de rezultatul final si sigur iti vor cere reteta!

Quince & Spice

Racoritor si dulce, usor dar puternic – aceasta ar putea fi cea mai buna descriere a cocktailului Quince & Spice. Principalul ingredient al acestei bauturi este romul. Combina-l cu lime si gem de gutui si te vei bucura de un gust inedit.

Combinatia propusa suna neobisnuit? Incearca-l totusi si vei vedea ca a meritat. Gemul de gutui iti va oferi un plus de energie pentru o seara de vineri petrecuta alaturi de persoanele dragi tie. Nu te sfii, improvizeaza aceasta combinatie noua de cocktail si nu vei regreta!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului