Bauturi

# preparare must # retete must #must

Cum faci cel mai bun must. 3 pasi foarte importanti pe care trebuie sa ii respecti

Vrei sa prepari acasa cel mai bun must? Nu trebuie sa fii neaparat un profesionist. Daca pui in practica anumiti pasi si respecti cateva recomandari simple vei putea pregati cel mai bun must pe care l-au baut vreodata. Iata ce trebuie sa faci si pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

 

Ustensilele de care ai nevoie

Vei avea nevoie de un storcator de fructe, o strecuratoare fina, un vas mare, cu deschiderea larga, emailat, sticle sterilizate sau alte recipiente din sticla.

Ce struguri trebuie sa folosesti

Daca vrei sa faci un must perfect, de o calitate superioara, alege struguri proaspeti, de preferat culesi in aceeasi zi in care prepari mustul. Acestia trebuie sa fie cei potriviti pentru vin, nu struguri de masa. Mustul poate fi facut atat din struguri albi, cat si din struguri negri. Nu folosi boabe stricate, mucegaite sau necoapte. Atentie! Boabele de strugure trebuie sa fie coapte bine.

Cum se prepara mustul

Zdrobeste strugurii in storcatorul de fructe si extrage sucul. Trece apoi sucul obtinut printr-o strecuratoare fina, astfel incat sa elimini toti samburii sau alte resturi.

Sucul obtinut se fierbe cu zahar in vasul emailat, timp de o ora. In timpul fierberii, se amesteca incontinuu si se inlatura spuma de deasupra. Dupa fierbere, se lasa la racit si apoi se toarna in sticlele sterilizate, care se inchid ermetic. Daca nu sunt inchise etans, aerul va face mustul sa fermenteze. Mustul trebuie asezat in locuri racoroase.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare