Bauturi

# retete vine # retete vin fiert #vin fiert #vin

Cum poti prepara cel mai bun vin fiert! Reteta pe care trebuie sa o stie toata lumea

A venit vremea vinului fiert. Temperaturile tot mai reci te imbie sa savurezi in tihno o cana cu vin fiert seara, pentru a te mai incalzi, dar si pentru a te bucura de savoarea acestuia. Daca nu stii cum sa prepari cel mai savuros vin fiert, te invatam noi! Iata o reteta pe care o vei adora!

 

Ingrediente

  • 1 litru vin rosu, demisec
  • 8 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 2 batoane scortisoara
  • 2 stelute de anason
  • 1 cuisor
  • 1 boaba enibahar
  • 1 boaba cardamom
  • un praf de nucsoara
  • 1 portocala

Cum se prepara

Intr-o oala incapatoare adauga toate ingredientele, inafara de portocala. Amesteca totul foarte bine pana ce zaharul se topeste, apoi oala pe foc. Lasa vinul sa fiaba la foc mic, iar dupa ce incepe sa clocoteasca stinge focul.

Intre timp curata portocala de coaja si tai-o in jumatate. Cand stingi vinul, adauga portocala taiata peste acesta, si lasa totul sa stea asa, timp de doua-trei minute. Scoate apoi portocala si serveste vinul fierbinte.

Poti decora canile cu batoane de scortisoara, felii de portocale sau orice altceva ai la indemana. 

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bauturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului