Bauturi

#preparare afinata #reteta afinata #afinata reteta #afinata

Cum sa prepari afinata acasa. Ai nevoie de doar trei ingrediente

Iti place afinata? Bucura-te de savoarea acesteia intreaga iarna, preparand-o acasa. Iata cat este de simplu sa o prepari.

Ingrediente pentru afinata

  • 3 kilograme afine
  • 1,5 kilograme zahar
  • 1 litru alcool 75 de grade

Cum se prepara afinata

Spala bine afinele si indeparteaza-le codita. Adauga-le apoi intr-o damigeana curata si toarna zaharul peste ele. Sigileaza damigeana si apoi agit-o bine ca zaharul sa patrunda pe langa fructe. Lasa totul la macerat, in camara, timp de cateva saptamani. In tot acest timp, zaharul trebuie sa se dizolve total iar in damigeana va aparea un sirop de afine gros si gustos.

Cand afinata ajunge in acest stadiu se toarna alcoolul peste ea si se amesteca bine. Se mai lasa sa stea la macerat, impreuna cu alcoolul timp de doua saptamani inainte de a fi servita.

Afinata va rezista fara probleme pana iarna urmatoare daca este tinuta intr-o camara in care aerul este uscat si racoros. De asemenea, este indicat ca lumina zilei sa nu patrunda pana la aceasta.

Sursa foto: clickpoftabuna.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bauturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare