Ingrediente pentru afinata
- 3 kilograme afine
- 1,5 kilograme zahar
- 1 litru alcool 75 de grade
Cum se prepara afinata
Spala bine afinele si indeparteaza-le codita. Adauga-le apoi intr-o damigeana curata si toarna zaharul peste ele. Sigileaza damigeana si apoi agit-o bine ca zaharul sa patrunda pe langa fructe. Lasa totul la macerat, in camara, timp de cateva saptamani. In tot acest timp, zaharul trebuie sa se dizolve total iar in damigeana va aparea un sirop de afine gros si gustos.
Cand afinata ajunge in acest stadiu se toarna alcoolul peste ea si se amesteca bine. Se mai lasa sa stea la macerat, impreuna cu alcoolul timp de doua saptamani inainte de a fi servita.
Afinata va rezista fara probleme pana iarna urmatoare daca este tinuta intr-o camara in care aerul este uscat si racoros. De asemenea, este indicat ca lumina zilei sa nu patrunda pana la aceasta.
Sursa foto: clickpoftabuna.ro