Bauturi

#vin firt iarna # retete vin fiert #vin fiert

Cum sa prepari cel mai bun vin fiert

Temperaturile tot mai reci te indeamna sa te delectezi seara, dupa ce vii infrigurat, cu un pahar de vin firt. Invata cum sa prepari vinul fiert ca un adevarat expert!

Ingrediente pentru vinul fier

  • 1 litru vin rosu, demisec
  • 8 linguri zahar
  • 2 batoane scortisoara
  • 2 stelute de anason
  • 1 cuisor
  • 1 portocala

Cum se prepara vinul fiert

Intr-o oala incapatoare adauga zaharul, vinul, anasonul, scotisoare si cuisoarele. Amesteca bne pana ce zaharul se topeste, apoi pune-l la fiert la foc mic. Cand incepe sa clocoteasca stinge focul.

Intre timp curata portocala de coaja. Cu ajutorul cojilor poti creea modele pentru decorat paharele/canile in care vei servi vinul.

Feliile de portocala adauga-le in oala, imediat ce stingi focul. Pentru a da mai multa savoare poti taia portocala in jumatate, ca aroma sa iasa mai rapid.

Lasa vinul sa se odihneasca doua-trei minute, apoi toarna-l in pahare.

Sursa foto: foodstory.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului