Bauturi

#preparare cafea #cafea #preparare cafea espresso

Cum sa prepari o cafea espresso perfecta chiar la tine acasa

Daca iti place aroma puternica a unei cafele concentrate, cu siguranta savurezi cate un espresso de fiecare data cand ai ocazia. Cum ar fi insa daca ai putea pregati o astfel de cafea chiar la tine acasa, pentru a te bucura de acest mic rasfat in fiecare dimineata?

Poate parea dificil sau poate te gandesti ca un espresso facut acasa cu cafea capsule din magazinul lafantana.ro nu este la fel de bun ca cel pregatit de un barista profesionist. Trebuie sa stii insa ca in realitate situatia este cu totul alta. Acum poti pregati un espresso perfect, la tine acasa, in doar cateva minute. Trebuie doar sa te familiarizezi cu pasii necesari pentru a face acest lucru si sa folosesti cafeaua si espressorul potrivit. Iata cum poti face un espresso aromat chiar acum!

Cum sa faci cafeaua perfecta in doar cateva minute

Ai nevoie doar de cateva minute pentru a pregati cafeaua perfecta, daca stii ce si cum sa folosesti!

Alegerea cafelei potrivite

Poti opta pentru cafea boabe daca ai o rasnita de cafea sau iti poti indrepta atentia catre un espressor care utilizeaza cafea capsule din magazinul lafantana.ro. Cea de-a doua varianta este mai avantajoasa pentru utilizatori intrucat capsulele includ cafeaua cu concentratia necesara, fara a mai fi necesara macinarea boabelor.

Fie ca optezi pentru amestecuri din boabe 100% Arabica, care sunt foarte aromate, pentru cele Robusta, mai bogate in cofeina sau pentru cafeau capsule, important este sa alegi produsele potrivite espressorului tau. Acestea includ cafea care a fost prajita optim, astfel incat sa aiba culoarea si aspectul potrivit. Consistenta cafelei din capsule este foarte fina, iar aromele deosebite ale acesteia pot fi astfel extrase cu usurinta de espressor.

Calitatea apei

Pentru a pregati cea mai buna cafea espresso, este important sa acorzi atentie si calitatii apei utilizate, nu doar cafelei pe care o folosesti. In acest caz, trebuie sa stii ca o apa care include prea multe minerale sau care nu a fost filtrata in prealabil poate altera aroma deosebita a cafelei espresso. In plus, este indicat sa folosesti apa la temperatura camerei atunci cand prepari aceasta bautura, pentru a beneficia de avantajele oferite de aceasta.

Setari necesare pentru portafiltru

Portafiltrul reprezinta un element important pentru obtinerea unui espresso perfect la tine acasa. Este necesar sa setezi o presiune de 9 bari in cazul acestuia pentru a obtine o cafea de calitate. Majoritatea espressoarelor moderne sunt echipate cu o supapa speciala, care permite reglarea cu usurinta a presiunii apei in aparat.

Cantitatea ideala de cafea

Cantitatea standard de cafea pentru o ceasca de espresso este de 7 grame insa aceasta poate varia in functie de specificatiile espresorului si de preferintele utilizatorului. Dupa ce vei face cateva cesti de cafea folosind espressorul de acasa, vei sti exact care este cantitatea de cafea de care ai nevoie pentru a obtine un espresso perfect, in diverse situatii.

De ce sa pregatesti cafea espresso la tine acasa?

Daca adori aroma puternica a unui espresso bine pregatit, cu siguranta ai incercat diverse cafele in numeroase locatii. Poate ai descoperit deja chiar si aroma unui espresso perfect intr-un anume bar, care folosea cafea de cea mai buna calitate si un espressor din gama celor profesionale.

Este posibil sa te fi confruntat si cu situatia in care cafeaua espresso servita in alte locatii nu corespundea cerintelor tale. Indiferent de circumstante, posibilitatea de a pregati un espresso aromat la tine acasa, oricand vrei, este una de care trebuie sa beneficiezi. In plus, atunci cand faci cafeaua la tine acasa, ai certitudinea calitatii produselor folosite. Poti alege cea mai buna cafea capsule pentru a obtine un produs aromat, cu concentratia dorita si care sa fie pe placul tau.

Acum ca ai descoperit secretele prepararii unui espresso perfect, poti da startul zilelor tale cu o cafea aromata, pregatita in doar cateva minute.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bauturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare