Bauturi

#migdale #lapte de migdale #lapte #retete #bauturi

Lapte de migdale

Laptele de migdale este usor de preparat si foarte gustos. Se serveste ca atare sau cu diverse fursecuri si prajituri .

Ingrediente pentru laptele de migdale

200 grame migdale

600 ml apa

100 grame curmale

20 ml extract de vanilie

Cum se prepara laptele de migdale

Intr-un bol lasa la inmuiat migdalele timp de o ora. Decojeste apoi usor. Cu ajutorul unui blender, mixeaza bine migdalele si apoi adauga treptat si apa.

Adauga si curmalele si extractul de vanilie. Mixeaza bine, timp de cateva minute. Strecoara apoi lichidul si da la rece.

Cum se serveste laptele de migdale

Laptele de migdale se serveste ca atare. Poate fi folosit la diverse prajituri si preparate culinare, precum creme de prajituri sau sosuri aromate de friptura . Poti inlocui extractul de vanilie cu rom, in functie de preferinta personala.

Foto: glutenfreerecipebox.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului