Laptele de migdale este usor de preparat si foarte gustos. Se serveste ca atare sau cu diverse fursecuri si prajituri .
Ingrediente pentru laptele de migdale
200 grame migdale
600 ml apa
100 grame curmale
20 ml extract de vanilie
Cum se prepara laptele de migdale
Intr-un bol lasa la inmuiat migdalele timp de o ora. Decojeste apoi usor. Cu ajutorul unui blender, mixeaza bine migdalele si apoi adauga treptat si apa.
Adauga si curmalele si extractul de vanilie. Mixeaza bine, timp de cateva minute. Strecoara apoi lichidul si da la rece.
Cum se serveste laptele de migdale
Laptele de migdale se serveste ca atare. Poate fi folosit la diverse prajituri si preparate culinare, precum creme de prajituri sau sosuri aromate de friptura . Poti inlocui extractul de vanilie cu rom, in functie de preferinta personala.
Foto: glutenfreerecipebox.com
- 2012-03-16 2012-03-16
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz