Bauturi

#retete #bauturi #lichior #capsuni #lichior de capsuni

Lichior de capsuni

Au aparut capsunile pe piata, asa ca iti poti pregati retetele preferate din aceste fructe. Lichiorul de capsuni este foarte aromat si il poti pregati pentru a-ti servi musafirii in dupa-amiezele de toamna tarzie.

Ingrediente lichior de capsuni

1 kg capsuni coapte

800 g zahar

1 baton vanilie

1 l vodca

Cum se prepara lichiorul de capsuni

Spala capsunile bine, deoarece pot fi murdare de pamant. Scoate-le coditele si frunzele, apoi pune-le intr-un bol incapator.

Zdrobeste fructele, cu ajutorul unei furculite, adauga zaharul peste ele si batonul de vanilie. Amesteca bine, apoi toarna alcoolul peste piureul de fructe.

Toarna bautura intr-un vas opac, care trebuie sa fie bine sigilat.

Lasa lichiorul la macerat, circa o luna. Strecoara bautura cu ajutorul unui tifon curat ,apoi pune-o intr-o sticla.

Cum se serveste lichiorul de capsuni

Serveste lichiorul de capsuni la temperatura camerei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului