Lichiorul de cirese este foarte aromat si se poate pastra timp indelungat in camara, astfel incat ai ce sa le oferi musafirilor tai.
Ingrediente lichior de cirese
2,5 kilograme cirese
1 kilogram zahar
750 ml alcool dublu rafinat
Cum se prepara lichior de cirese
Spala ciresele, apoi aseaza-le in straturi intr-o damigeana, presarand zaharul intre acestea.
Acopera gura damigenei cu un tifon legat cu sfoara si lasa totul la macerat pana ce fructele si-au lasat zeama, iar zaharul s-a topit. Aceasta operatiune dureaza cam o saptamana.
Adauga alcoolul peste fructe, apoi acopera damigeana cu un dop de pluta. Lasa baututa minim 3 luni la macerat, apoi strecoar-o prin tifon si depoziteaz-o in sticle.
Cum se serveste lichior de cirese
Serveste lichiorul la temperatura camerei sau rece, de la frigider, dupa preferinta.
Foto:fidenciomezcal.com
- 2012-06-08 2012-06-08
Sfatul expertului
Sase jocuri educative de interior pentru iarna
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului