Bauturi

#cirese #retete #bauturi #lichior #lichior de cirese

Lichior de cirese

Lichiorul de cirese este foarte aromat si se poate pastra timp indelungat in camara, astfel incat ai ce sa le oferi musafirilor tai.

Ingrediente lichior de cirese

2,5 kilograme cirese

1 kilogram zahar

750 ml alcool dublu rafinat

Cum se prepara lichior de cirese

Spala ciresele, apoi aseaza-le in straturi intr-o damigeana, presarand zaharul intre acestea.

Acopera gura damigenei cu un tifon legat cu sfoara si lasa totul la macerat pana ce fructele si-au lasat zeama, iar zaharul s-a topit. Aceasta operatiune dureaza cam o saptamana.

Adauga alcoolul peste fructe, apoi acopera damigeana cu un dop de pluta. Lasa baututa minim 3 luni la macerat, apoi strecoar-o prin tifon si depoziteaz-o in sticle.

Cum se serveste lichior de cirese

Serveste lichiorul la temperatura camerei sau rece, de la frigider, dupa preferinta.

Foto:fidenciomezcal.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bauturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.