Bauturi

#cirese #retete #bauturi #lichior #lichior de cirese

Lichior de cirese

Lichiorul de cirese este foarte aromat si se poate pastra timp indelungat in camara, astfel incat ai ce sa le oferi musafirilor tai.

Ingrediente lichior de cirese

2,5 kilograme cirese

1 kilogram zahar

750 ml alcool dublu rafinat

Cum se prepara lichior de cirese

Spala ciresele, apoi aseaza-le in straturi intr-o damigeana, presarand zaharul intre acestea.

Acopera gura damigenei cu un tifon legat cu sfoara si lasa totul la macerat pana ce fructele si-au lasat zeama, iar zaharul s-a topit. Aceasta operatiune dureaza cam o saptamana.

Adauga alcoolul peste fructe, apoi acopera damigeana cu un dop de pluta. Lasa baututa minim 3 luni la macerat, apoi strecoar-o prin tifon si depoziteaz-o in sticle.

Cum se serveste lichior de cirese

Serveste lichiorul la temperatura camerei sau rece, de la frigider, dupa preferinta.

Foto:fidenciomezcal.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare