Bauturi

#limonada #lamai #miere

Limonada cu lamai

Limonada este una dintre cele mai vechi bauturi si alegerea potrivita pentru o zi calduroasa. Reteta traditionala cuprinde lamai, apa si zahar, insa se mai pot adauga si afine, menta si miere de albine .

Aceasta bautura a aparut la Paris, in anii 1670 si se vindea pe strada. In scurt timp a devenit bautura preferata a europenilor. In Canada si Statele Unite, limonada este cea mai populara bautura racoritoare , inca din anii 1800. Nu numai ca servea acasa, dar era vinduta la evenimente sportive, la biserica, la picnicuri si la alte intalniri publice.

 

Ingrediente pentru limonada:

 

  • 2 litri de apa
  • 1 cana de zahar
  • sucul de la 10 lamai
  • felii de portocala sau lamaie .


Cum se prepara limonada

 

Toata lumea stie sa faca limonada, nu-i asa? Amestecam zaharul cu apa si stoarcem sucul de la lamai. Nimic complicat. Daca vrei insa sa ai o limonada cu adevarat buna, pentru care sa primesti laudele prietenilor, trebuie sa stii un mic truc. Fierbe inainte apa si zaharul, pana acesta se topeste. Cat timp se fierbe apa cu zaharul, stoarce sucul de la lamai.

Dupa ce se raceste apa cu zaharul, adauga sucul de la lamai si amesteca bine. Toarna limonada intr-un recipient potrivit si las-o la frigifer pentru 30-40 de minute. O mica cantitate din limonada o poti pune in tava speciala pentru cuburile de gheata. Astfel vei obtine cuburi de gheata cu aroma de lamaie.

 

Cum se serveste limonada

 

Limonada se serveste rece, cu o felie de lamaie sau portocala si cu cuburi de gheata.

Sursa foto : randiann.wordpress.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bauturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.