Bauturi

# suc capsuni # fresh capsuni #nectar capsuni

Nectar de capsuni. Bautura perfecta pentru gustarea de dimineata

 

Capsunile sunt acum in plin sezon. Gasesti la tarabe, in piete, capsuni romanesti la preturi rezonabile. Deci nu ai niciun motiv sa nu le consumi, mai ales ca sunt si foarte sanatoase. Un smoothie preparat din aceste fructe gustoase este excelent de baut in drum spre serviciu sau intr-o dimineata de weekend.

Capsunile sunt bogate in vitamine si minerale. Mai exact, capsunile contin o cantitate mare de vitamina C, E, B1, B2, B6, K, PP, antioxidanti si acid folic. De asemenea, capsunile contin fier, calciu si magneziu, dar si fibre, care usureaza procesul de digestie.

Si pentru ca sunt atat de folositoare organismului, iti propunem in continuare un nectar de capsuni foarte simplu de preparat.

 

Ingrediente pentru nectar de capsuni

500 g capsuni

4 linguri de zahar

250 ml apa

 

Cum se prepara nectatul de capsuni

Spala bine capsunile. De preferat ar fi sa le lasi timp de o ora intr-un vas cu apa in care ai pus doua lingurite de sare. Dupa ce le scoti de acolo, le clatesti si le cureti de codite.

Presara doua linguri de zahar peste capsuni si lasa-le peste noapte. In felul acesta, capsunile isi vor lasa zeama, iar nectarul va fi mult mai gustos.

Cu un blender, paseaza capsunile folosind si zeama lasata de ele. Din celelalte doua linguri de zahar prepara un sirop cu apa. Fierbe siropul cateva minute, apoi incorporeaza pasta de capsuni. Lasa-l sa mai fiarba cateva minute. Va lasa o spuma pe care e bine sa o dai la o parte cu o spumiera.

Cand s-a racit, e numai bun de baut!

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bauturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.