Punch-ul de rubarba este o bauturua racoroasa, potrivita pentru zilele calduroase de vara. Aceasta bautura poate fi consumata si de catre cei mici. Pentru petrecerile cu multi invitati, poti adauga si putina vodca .
Ingrediente pentru punch-ul de rubarba
- 1 kg rubarba taiata in cubulete
- 150 grame zahar
- sucul de la o portocala
- sucul de la o lamaie
- 150 ml apa minerala .
Cum se prepara punch-ul de rubarba
Intr-o cratita fierbe rubarba intr-un litru de apa. Lasa pe foc pana da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa la fiert timp de 10 - 15 minute, pana cand rubarba se inmoaie.
Deasupra unei oale, aseaza un tifon curat. Pune rubarba in acest tifon si lasa sa se scurga cateva ore. O poti lasa la scurs si peste noapte. Indeparteaza apoi pulpa de rubarba ramasa.
In sucul de rubarba adauga sucurile de portocala si lamaie. Amesteca putin. Da sucul la rece pentru cateva ore.
Inainte de a servi, adauga si apa minerala.
Cum se serveste punch-ul de rubarba
Punch-ul de rubarba se serveste rece, cu cuburi de gheata si felii de portocala si lamaie.